Szavazzatok Jemre!


Sziasztok!

Megkezdődött az első elődöntő, melyben Jem küzd meg Cortezzel! Szavazzatok az utolsó bent maradt Árnyvadászra!



Jem Carstairs


Innen ismerheted:
Cassandra Clare: Pokoli szerkezetek sorozat
·         Clockwork Angel – Az angyal
·         Clockwork Prince – A herceg
·         Clockwork Princess – A hercegnő

Először feltűnt: Az angyal

Természetfeletti státusza: Jem Árnyvadász, azaz félig angyal, félig ember, és az életét arra tette fel, hogy megóvja a mit sem sejtő, ártatlan embereket a démonok és más gonosz lények ellen.

Kampányának vezére: Deszy @ Árnyvadászok



Most hosszan ecsetelhetném, hogy Jem mennyire jóképű, de szerintem nem ez az, ami különlegessé teszi őt. Bár imádjuk a hosszú, finom érintésekre termett ujjait, a viktoriánus úriemberek ruhája alatt megbúvó, rejtett izomzatot, a vágott, sötét szemét, a különleges, fehér, már-már ezüstös haját, ami selymes, ha az ember lánya belemeríti az ujjait, és az égetettcukor aromáját, ami körülveszi. Ez mind Jem, és persze már ezekért is imádjuk. De külsejét tekintve bárki lehet jó pasi, ahhoz, hogy valaki kiérdemelje az Álompasi címet, ennél több kell. És Jemben megvan ez a több.

Szóval mitől lesz Jem több, mint egy szép test?

Jem maga a jóság. Minden tettéből sugárzik, hogy nem ártana senkinek. Tudja, hogy minden apró cselekedetével befolyásolja mások életét, és arra törekszik, hogy segítsen és védelmezzen. És ami még ennél is különlegesebbé teszi, hogy nem csak ő maga jó, hanem mindenkiben képes meglátni a jót, még a legapróbb szikráját is, akkor is, ha maga az ember sem hiszi el, hogy lehet benne jóság. Jem viszont képes észrevenni még a düh és a harag legmagasabb fala és legjobb álarca mögött is.

Mindig úgy gondoltam, hogy az ember sosem tévedhet el igazán, ha tudja, mi van a szívében.”



Kitárja a szívét mindenki előtt, és ha rátalál valakire, akit igazán szeret, legyen az barát vagy szerelem, akkor akár a végsőkig is képes elmenni, hogy megvédje őket. Igaz és hűséges barát, romantikus és folyamatosan adni akaró szerelmes, aki csodálatos kínai bókokat suttog a füledbe. Önzetlenül harcba indul, és bármit megtesz, ha valakinek segítségre van szüksége.

A neveltetésének és a betegségének köszönhetően pontosan tudja, mennyit ér az élet. Az élet törékeny kincs, amire vigyázni kell, és aminek minden percét ki kell használni, amíg lehet. Jem ennek megfelelően él.

Ebből fakad a bölcsessége is. Olyan mélységgel viszonyul az élet és a halál, a jó és a rossz nagy kérdéseihez, ahogy nagyon kevesen, főleg nem ilyen fiatalon.
"Akármi vagy is testben – szólt –, akár fiú, akár lány, akár erős, akár gyenge, akár beteg, akár egészséges, mindez sokkal kevesebbet számít annál, mint ami a szívedben van. Ha egy harcos lelke lakik benned, harcos vagy. Akármilyen színű, formájú vagy mintájú ernyő rejti is el, a fény a lámpa belsejében mindig ugyanolyan marad. Te vagy a láng!"

A végsőkig képes remélni, mert hiszi, hogy az életben a rossz dolgok ellenére is a jók kerekednek felül. És igazán, szíve mélyéből hisz: hiszi, hogy egy másik életben majd újra találkozhat azokkal, akiket szeret, ezért hihetetlen türelemmel és bátorsággal éli meg a betegségét.

Ha nem tudsz hová menekülni, csodálatos kínai legendákat mesél neked, amitől hirtelen úgy érzed, minden a helyén van az életedben.

De ha esetleg a szavak mégis cserbenhagyják, a gondolatait dallamokba önti, hiszen igazi művész. Ha egy érzelmet igazán át akar adni, előveszi a hegedűjét, és olyan muzsikát varázsol elő a vonóval, hogy a legkeményebb szívek is megolvadnak.

Egyszerűen kezdte, lágyan, a vonója könnyen mozgott a húrokon, halk, harmonikus hangokat csalogatva elő. A melódia átjárta, hűvös volt és édes, mint a víz, és romantikus és kedves, mint a napfelkelte. (…) Jem egész teste a hangokkal együtt mozdult, ahogyan elhajlott a hangszertől. (…) Szerelemről játszott és veszteségről, hosszú évek csöndjéről, kimondatlan szavakról, el nem hangzott eskükről.”



Az érettsége ellenére mégis egy fiatal fiú, aki képes humorral elütni legjobb barátja faragatlan megjegyzéseit, és visszavágni neki, amikor arra van szükség.

Jem nem egy tüzes motoros srác, nem játssza a nagymenőt és nem akarja nők százait meghódítani. Ehelyett mindig udvarias és lovagias, őszinte és szerény, törődik másokkal, vigaszt nyújt a bajban. Végigsimít a lelkeden, mint egy puha szellő.

De hát a kezedet sem lángoló tűz, hanem szunnyadó parázs fölött melengeted, nem igaz?

Amikor először látjuk...





Oszd meg Google Pluson

A szerző: Deszy

Deszy a bloggerkedést fanfictionökkel kezdte, azután hamar más területre nyargalt. Jelenleg könyves blogot vezet, Cassandra Clare rajongói oldalát, előzeteseket feliratoz, és próbál képben maradni a kedvenc színészei és sorozatai tekintetében is.
    Blogger Comment

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése