Mi lenne, ha...?

Sziasztok!

A Büszkeség és balítélet hétvége ötlet megszületésekor biztos voltam benne, hogy valamiről mindenképpen írnom kell. Méghozzá a Lost in Austen című minisorozatról.

A történet a tipikus 'Mi lenne, ha...' ötletre épül. A főszereplő Amanda Price, aki sokunkhoz hasonlóan imádja a Büszkeség és balítélet, és amikor csak teheti, ezt a könyvet olvassa. Egy nap azonban váratlanul megjelenik a fürdőszobájában maga Elizabeth Bennet, és helyet cserélnek. Amanda a Büszkeség és balítéletben ragad, méghozzá a történet elején. Végigélheti, amiről már annyit olvasott. Azonban természetesen nem ilyen egyszerű a dolog, hiszen a megjelenésével minden szálat összekutyul. Bingley Jane helyett Amandába szeret, Mr. Darcy nem tud találkozni Elizabeth-tel, mivel ő a mi világunkban van, és ez még szinte semmi... Ebben a történetben szerintem zseniálisan ragadják meg az eredeti regény szépségét, és ezt friss, fiatalos és vicces formában tálalják. Rengeteget nevettem rajta, de tényleg. És még valami nagyon tetszik benne. A szereplőkről olyan dolgok "derülnek ki", amelyekre nem is gondolnánk, és tényleg elgondolkozik rajta az ember, hogy mi van, ha tényleg ez volt az oka annak, hogy XY így viselkedett a könyvben. (Írhatnék konkrét példát, de az nagyon spoileres lenne.) Megvannak a már megismert, megszeretett szereplők, de mindenki tartogat valami újdonságot is. Akkor lesz igazán vicces, ha már ismered az eredeti történetet, szóval kéretik előbb elolvasni vagy megnézni a 6 részes sorozatot. (A Keira Knightley féle alapján nem jön majd át minden poén.)

Itt egy rövidebb és egy hosszabb előzetes:






Sajnos szinkronnal nem elérhető a sorozat, de a neten keresgélve meg lehet találni magyar és angol felirattal is, szóval hajrá! Garantáltan imádni fogjátok! Ha pedig nem ragaszkodtok a felirathoz, Youtube-on fent van  a teljes sorozat egy videóban. Íme:


Oszd meg Google Pluson

A szerző: Deszy

Deszy a bloggerkedést fanfictionökkel kezdte, azután hamar más területre nyargalt. Jelenleg könyves blogot vezet, Cassandra Clare rajongói oldalát, előzeteseket feliratoz, és próbál képben maradni a kedvenc színészei és sorozatai tekintetében is.
    Blogger Comment

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése