Pottermore

Sziasztok!

Gondoltam, az e havi 100. bejegyzésben (igen, igen, jól hallottátok, csak ebben a hónapban ez a 100. poszt) valami érdekfeszítővel és izgalmassal szeretnék előállni.

Nem tudom, hányan hallottatok már a legújabb lázról, ami ébren tartja a HP rajongókat. Már én is nagyon-nagyon-nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi lesz ennek a vége.

Nos, hogy mi az új láz? A Pottermore.

És hogy miért van körülötte ekkora felhajtás?

Hát... Mert senki nem tudja, mi is ez. A titok az, ami senkit nem hagy nyugodni. A rejtély... :)

De kezdjük is az elején.

A Pottermore-t még 2009-ben védette le a Warner Bros., de eddig nem kezdtek vele semmit. A Pottermore név már önmagában is várakozásra ad okot, hiszen a Potter és a More szavakból tették össze, ami több Pottert jelent, illetve olvastam már olyan fordítást is, hogy Potteren túl, hiszen a szórendet felcserélték.

Június 15-én azonban robbant a bomba. A honlap működni kezdett a következő felirattal: Coming Soon, azaz hamarosan, illetve JKR aláírása. Ezenkívül 9 nagy HP rajongói oldalon, és a hivatalos Twitter oldalon megjelent egy-egy betű, amikből a Pottermore szót lehetett kirakni.

A következő napon egy Youtube csatorna is megjelent, amin egy visszaszámlálót talál az ember, baglyok társaságában. Ahogy néztem, a baglyok száma tegnap óta nőtt, és ha az ember rájuk viszi az egeret mozognak, és most már levelek is hullanak, meg ilyesmi.

A visszaszámláló szerint csütörtökön tudhatjuk majd meg, mi is a Pottermore.



A levédés egy interaktív oldalt sugall, amin találhatóak online chatszobák, elektronikus hirdetőtáblák, és online lehetőségek valós idejű együttműködésre más számítógép felhasználókkal.

Ebből sokan arra gondolnak, hogy egy interaktív HP szerepjáték veszi majd kezdetét.

A vezető HP rajongói oldalon azt írják, hogy ők már kaptak egy kis betekintést a Pottermore-ba, és egy szóval összefoglalva lélegzetelállító, de többet nem árulhatnak el.

Mivel J.K. Rowling maga is közreműködik a  projektben, máris felreppentek a hírek, hogy talán egy újabb könyvről van szó. Ezt azonban cáfolták, tehát úgy tűnik, nem egy újabb kötettel állunk szemben. És az is kiderült, hogy nem közvetlenül a hetedik HP filmhez kapcsolódik az oldal.

De ez még nem zárja ki, hogy pl. a már évek óta ígért HP lexikon lesz megtalálható a honlapon. Én magam ennek örülnék a legjobban.

Vannak, akik szerint a korábban hamis, álvideóként netre felkerült HP sorozathoz hasonló dolog lesz, ami az aurorokról szól.

Az mindenesetre tény, hogy rengeteg tipp került már napvilágra, de hogy végül mi lesz, az majd csak csütörtökön derül ki. Én a játékot tartom a legvalószínűbbnek, bár ennek örülnék a legkevésbé... A hivatalos Twitter oldalnak azonban a mindössze 2 bejegyzés ellenére már majdnem 68.000 követője van. Ez is azt bizonyítja, amit már régóta állítok. Harry Potter élt, él és élni fog. Főleg ha ilyen jól sikerült marketinghúzásokkal is megspékelik a dolgot. :P

A dolog már az ABC hírműsorába is beszivárgott. Íme a videó:





És a végéről nehogy lefelejtsem a két címet, amit lehet lesni az újabb hírekért:

A Pottermore oldal: http://www.pottermore.com (ha a baglyokra kattintotok, átjuttok a Youtube csatornára, ahol a visszaszámláló van)
A Pottermore Twitter oldala: http://twitter.com/#!/pottermore

Természetesen, ha van fejlemény, én is fel fogom tenni. :)
Oszd meg Google Pluson

A szerző: Deszy

Deszy a bloggerkedést fanfictionökkel kezdte, azután hamar más területre nyargalt. Jelenleg könyves blogot vezet, Cassandra Clare rajongói oldalát, előzeteseket feliratoz, és próbál képben maradni a kedvenc színészei és sorozatai tekintetében is.
    Blogger Comment

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése