A Kiss In Time - Jack és Talia - Részlet

Sziasztok!

Habár ez nem az a fordítás, amire minden valószínűséggel vártok (Üvegváros), gondoltam felteszek nektek valami tartalmasabbat is. :)
Ez néhány részlet Alex Flinn A Kiss in Time című regényéből, ami a Vörös pöttyös gondozásában fog megjelenni nemsokára. Ez a Beastly szerzőjének második mese modernizálása, ezúttal A szépség és a szörnyeteg után a Csipkerózsika van terítéken. 

Röviden a történetről: A cselekmény a két főhős, Talia és Jack szemszögéből felváltva játszódik. Talia hercegnő, megszúrja magát a rokkával, elalszik ő is meg az egész ország is. Eddig ismerjük a történetet. Na de, jöjjön a csavar. Jack tipikus XXI. századi fiatal, nincs kardja csak mobilja, és épp európai körútját tölti. Végül rálel a kastély alvó lakóira, képtelen ellenállni a kísértésnek, megcsókolja a lányt, aki - mint azt sejthetitek - felébred. Egy másik korban, más szokásokkal. 

Íme a hozzá készült hivatalos book trailer:



Nos, akkor következzen néhány részlet először Talia szemszögből:


- Talia, édesem, soha nem szabad megérintened egy orsót sem – mondta Anya, amikor este lefektetett.



- Nem fogok, Anya.



- Vous devez ne jamais toucher un axe – mondogatta az oktatóm a franciaórán.



- Nem fogok – válaszoltam neki angolul. 

...

Régóta várt gyerek voltam (ezt már tudtam, mert majdnem olyan sokszor hallottam, mint a rokkás beszédet), és amikor megszülettem, a szüleim sok embert hívtak meg a keresztelőmre a királyságból, beleértve néhány nőt is, akikről azt beszélték, mágikus képességeik vannak. 

...


- Úgy érted tündéreket? –  Lady Brooke nagyon vallásos volt, ami azt jelentette, hogy hitt a boszorkányokban, akik a varázsukat ördögien használták, de a tündérekben, akik jóra, nem. Mégis, négyévesen, tudtam a tündérekről. Mindenki tudott.



- Tündérek nem léteznek - mondta Lady Brooke. – De igen, az emberek azt mondták, tündérek. Az apád szívesen látta őket, mert azt remélte, mágikus ajándékokat hoznak neked. De volt egy ember, akit az apád nem hívott meg: Malvolia, a boszorkány.


És akkor néhány részlet Jack szemszögből is:


Amit nem mondanak el neked Európáról az az, hogy totál béna.

Tudnom kellett volna. A szüleim ötlete volt. Ők nem igazán a lazaságukról híresek. Elküldtek erre az európai körutazásra, állítólag az oktatásom miatt. De valójában azért, hogy kikerüljek a képből, és henceghessenek a barátaik előtt, hogy „Jack egy európai körúton van, hogy valami érdekeset írhasson a főiskolai felvételi esszékbe.”

Itt egy fájdalmas beismerés: nem teljesen bánom, mert a barátnőm, Amber úgy dobott, mint a tavalyi macskaalmot, amikor egy főiskolás srác randira hívta. Az, hogy itt vagyok, legalább távol tart attól, hogy lássam őt ezzel az új pasival, és kikényszeríti, hogy úgy tűnjön, van büszkeségem, és ne hívjam fel. És ki tudja? Talán találkozom valakivel. 

...

Megráztam Travis-t, hogy felébredjen.

- Mi… mennyi az idő?

- Öt harminc, pajti.

- Reggel?

- Nem, este. Már majdnem vacsoraidő van. – Ez végre felrázta. De amikor meglátta, milyen sötét van, visszazuhant az ágyra.

- Még mindig sötét van.

Travist semmivel nem lehet felrázni, legalábbis ha nem kajáról vagy alvásról van szó.

- Oké, hazudtam. De ki kell jutnom az Átkozottak Körútjáról, és szórakoznom kell! Ez nem történhet meg, kivéve, ha sikerül eltűnnünk a hét órai találkozó előtt.

- Tudod, mi lenne szórakoztató?

- Mi, Trav? – Reméltem, hogy van valami jó ötlete, hiszen őt is elküldték erre az útra, ugyanúgy, mint engem.

- Alvás.

- Nem mintha ők hagynának aludni. Nemsokára az ajtón fognak dörömbölni, hogy készüljünk el. Ha velem jössz, aludhatsz, ha odaérünk a strandra.

- Strand?

Otthon, Miami-ban, Travis valóságos napisten. Most olyan színe van, mint egy mályvacukornak.

- Igen, strand. Gondolj bele, Travis! Félmeztelen francia csajok.

- Nem Franciaországban vagyunk.

- Oké. Félmeztelen német csajok. Számít a különbség?

- Lesz kaja is?

- Persze. Van egy kávézó az utcán. Megreggelizünk, eszünk pár szendvicset, de először ki kell jutnunk innen.



Nos, ne feledjétek, a szavazás, hogy melyik regény első fejezetét (esetleg lehet szó kicsit hosszabb részletről is) tegyem fel magyarul! Ha szeretnétek olvasni a folytatást, tudjátok, mit kell tennetek! :)

Üdv:
Deszy
Oszd meg Google Pluson

A szerző: Deszy

Deszy a bloggerkedést fanfictionökkel kezdte, azután hamar más területre nyargalt. Jelenleg könyves blogot vezet, Cassandra Clare rajongói oldalát, előzeteseket feliratoz, és próbál képben maradni a kedvenc színészei és sorozatai tekintetében is.
    Blogger Comment

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése